FKK2024

04julVes dan06GLEDALIŠKA DELAVNICA Z DANIELOM DAYEM ŠKUFCO(Ves dan) Galerija Božidar Jakac

Podrobnosti dogodka

Daniel Day Škufca, rojen 1990 v Ljubljani, se je po končani gimnaziji vpisal na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo, smer gledališka režija. Leta 2013 je končal prvostopenjski študij z diplomsko uprizoritvijo, ki je nastala po Ovidovih Metamorfozah (pod mentorstvom Jožice Avbelj in Jerneja Lorencija).

Kot asistent režije je sodeloval s številnimi slovenskimi režiserji: Vito Taufer, Janusz Kica, Jaka Ivanc, Jernej Lorenci, Tomi Janežič. V nekaterih od teh uprizoritev je tudi nastopal.

Od leta 2014 je kot režiser sodeloval z SNG Drama Ljubljana, SNG Maribor, MGL, SNG Nova Gorica in Gledališčem Koper.

Leta 2021 je skupaj z Benjaminom Krnetićem in Katarino Torkar Papež vzpostavil Poljanski oder na Gimnaziji Poljane.

Naslov delavnice je igra, tekst, kontekst

Zaželeno je da vsak, ki se namerava udeležiti delavnic prinese s sabo nek literarni/dramski material- lahko je prizor ali monolog. Ne rabi ga znati na pamet(nič ni narobe če ga zna), dolžina ni pomembna, v prizoru je lahko več ljudi, lahko celo izbere material, ki ga odbija, v resnici je ključno le, da udeleženec sam ni avtor materiala.

Na delavnicah se bomo ukvarjali z izbranim materialom in iskali načine, da povečamo razigranost in spontanost pri delu s tekstom. Skozi konkretno delo na prizorih bomo odkrivali ustvarjalne, uprizoritvene in igralske strategije, ki jih ponuja material sam na sebi, da vidimo kje si lahko z njim pomagamo in kje nas omejuje.

Delavnica bo potekala 4.7., 5.7. in 6.7. v Galeriji Božidar Jakac.

Udeležba je brezplačna. Število udeležencev je omejeno.

Prijave zbiramo do zapolnitve mest na: https://forms.gle/NLunCbo1tsddGqwL8

Foto: Peter Giodani

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja