FKK2024

07jul21:45KOIKOI21:45 Prizorišče na otoku

Podrobnosti dogodka

KOIKOI so genre-fluid, ass-moving in mood-swinging indie-rock bend iz Beograda, Srbije, ki je hitro postal eno najbolj vročih novih imen na indie sceni bivše Jugoslavije. S svojim čudovitim prvencem  ‘Pozivi u stranu’ (Moonlee Records, 2021) in energičnimi koncerti si hitro pridobivajo nove oboževalce na preseku med bliščem mainstreama in intimo podzemlja. 

KOIKOI nase opozarjajo s sodobnim transžanrskim izrazom na vozlišču avtohtone glasbene dediščine, sodobnih zahodnih trendov in ljudskih tradicij. Njihova glasba prinaša privlačno obliko drugačnega popa, ki je v isti sapi svilnato blagozvočen in igrivo hrupen, radijsko senzibilen in rockersko silovit, vselej pa ovit v tančico hipnotičnega balkanskega melosa, prepleta ekstaze in nostalgije. Prepoznavna so tudi zanosna žensko-moška večglasja s svojstvenim seksapilom, ki zaokrožuje njihov glasbeni izraz. 

V zadnjih dveh letih je KOIKOI osvojil najpomembnejše glasbene festivale na območju nekdanje Jugoslavije (Exit, INmusic, Arsenal, MENT) in igral na številnih festivalih po Evropi (Eurosonic, Tallinn Music Week, Peel Slowly And See, PIN Conference Skopje, Sharpe Bratislava), za katere je prejel navdušujoče kritike. Skupina KOIKOI je bila tudi nominirana za nagrado Music Moves Europe Awards 2023, ki jo podelujeje festival ESNS. 

KOIKOI je biser za vse, ki ste že zdavnaj spoznali, da je napredni pop novi punk.