FKK2024

03jul(jul 3)10:00POČITNIŠKA GLEDALIŠKA DELAVNICA S TERRA VERA10:00 Galerija Božidar Jakac

Podrobnosti dogodka

Med 3. in 7. julijem se bodo v sklopu FKK – Festival Kulture Kostanjevica 2023 odvijale POČITNIŠKE GLEDALIŠKE DELAVNICE, ki jih bo izvedla Terra Vera! Tokrat v malo manjši, butični izdaji, za otroke in mlade med 7. in 14. letom. Tematska iztočnica letošnjih delavnic bodo BAJKE IN POVESTI O GORJANCIH (Janez Trdina).

Skozi celotno delavnico se bodo udeleženci pripravljali na zaključno predstavo. Uprizorili bomo kratko predstavo po motivih slovenskih ljudskih pripovedk. Otroci bodo spoznavali, kaj vse je igralčevo delo in kako ustvarjamo dramski lik. Improvizirali bodo, se urili v zbranosti, vadili glas, gib in počeli še marsikaj drugega. Predvsem si bomo prizadevali skozi igralske tehnike otroke spodbuditi k sproščenemu nastopanju. Osnova igralčevega dela sta zbranost in sproščenost in učenci bodo preko učenja igre pridobili koncentracijo tudi za druga polja svojega delovanja. Pri zbranosti gre za sprejemanje vseh čutnih zaznav (vonja, okusa, tipa, sluha, vida) in okolice.

Vsakega udeleženca gledališke delavnice želimo spodbujati k temu, da skozi igro najde svoje mesto v družbi, svojo ‘barvo’ in ustvarjalnost. Dobimo se v ponedeljek, 3. julija, ob 10:00 na parkirišču pred Galerijo Božidar Jakac. Prijave na: info@terra-vera.org.

Udeležba je brezplačna, veseli pa bomo prostovoljnih prispevkov. Otroci naj s seboj prinesejo malico in vodo.

Delavnice bodo potekale v okolici Galerije Božidar Jakac, vsak dan med 10. in 14. uro. Število nadebudnih mladih igralcev je letos omejeno na 15, zato pohitite s prijavami! Naša spektakularna, glamurozna, enkratna in sploh vrhunska mentorica bo tudi tokrat – MANCA DORRER! Igrala je v več kot dvajsetih filmih, nazadnje v filmskem prvencu režiserke Rahele Jagrič Pirc, Vesolje med nami, ki so ga v veliki meri posneli v Kostanjevici na Krki. Končala je magisterij – smer Filmske in televizijske študije na AGRFT. Za vlogo Lupe v filmu Slepa pega je na Solunskem filmskem festivalu, prejela nagrado za najboljšo igralko. Leta 2021 je dobila nagrado Orion – najsvetlejša zvezda za stransko vlogo v Gajinem svetu. Deluje kot filmska/ gledališka igralka in gledališka pedagoginja.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja